Skip to Content

Creatief mozaieken voor de buurt

CREATIEF AAN HET WERK IN DE BUURT ...

  
 
 
Op 23 april 2010 werd het startschot gegeven van het creatieve buurt- en mozaiekproject met een druk bijgewoonde receptie in het ontmoetingscentrum Het Park in Houthalen-Oost.
 
 
Dit mozaiekproject wordt door Driehoek verder uitgebouwd als een tewerkstellingsproject onder de naam "buurtsofa".
 
Op 27 november 2010 werd de eerste buurtbank ingehuldigd!
 

Voor vragen en/of inlichtingen: info@buurtsofa.be

 

 

Het begon op initiatief van vzw RIMO en de gemeente Houthalen-Helchteren ...

 
De gemeente Houthalen-Helchteren formuleerde in 2010 hierbij drie ambities om verder te worden uitgewerkt:
 
 1. buurtversterking/gemeenschapsvorming
  Het mozaieken van een mozaieksofa is een creatieve manier om samen met buurtbewoners aan de slag te gaan. Na de realisatie van zo’n sofa kan de buurt creatief aan de slag om allerlei activiteiten rond zo’n bank uit te bouwen, zoals bijvoorbeeld burenbabbels, vertelmomenten, muziekoptredens door lokale bewoners enz.

 2. een alternatieve tentoonstellingsformule voor plaatselijke kunstenaars
  Het gemeentebestuur daagt haar kunstenaars uit om de sofa’s te gebruiken als dragers voor eigen ontwerpen. Via een wedstrijdformule krijgen kunstenaars de gelegenheid om ontwerpen te maken voor een zestal banken die als kunstroute een plek krijgen op het toeristische domein Kelchterhoef. De sofa's met de winnende ontwerpen zullen einde zomer 2011 op Kelchterhoef verschijnen ....
                    
 3. sociale tewerkstelling: 
  Het mozaiekwerk biedt kansen om een nieuw project ‘sociale tewerkstelling’ uit te bouwen. De gemeente wil de eerste projecten ondersteunen zodat het project van start is. Daarna moet er aan continuïteit en duurzaamheid worden gewerkt door het concept ookin andere gemeentes en andere markten neer te zetten. Driehoek vzw neemt deze piste voor haar rekening en zal hier in 2011 mee naar buiten treden.

 

De eerste resultaten ...
 

Over de eerste resultaten in het pilootproject met vzw RIMO in Houthalen-Oost, zijn we alvast zeer tevreden. Daar werd met heel wat vrijwilligers flink doorgewerkt om een mooi resultaat neer te zetten. 

Klik hier voor een tussentijdse stand van zaken in augustus (4/8/2010) ... 

De eerste afgewerkte sofa werd dan op 27 november 2010 plechtig 'ingehuldigd', aan het Dienstencentrum Perron-Oost. Klik hier voor de uitnodiging.